Huippulupaus Jere Haavisto ajoi voiton motocrossin EMX150-avauksessa

Suomalaisen team Manninen Bros Hondan juniorit olivat huippuvireessä kun EMX150 Euroopan mestaruussarja avattiin Hollannin Valkenswaardissa.

Lauantaina ajetussa avauserässä Jere Haavisto sijoittui toiseksi kotiradallaan ajaneen hollantilaisen Rick Elzingan jälkeen. Seurakseen podiumille Haavisto sai myös tiimikaverinsa Matias Murron, joka sijoittui erässä kolmanneksi. Tiimin kolmas kuljettaja Tatu Junnola oli seitsemäs.

Luokan toinen erä ajettiin sunnuntaina ja edellisen päivän hopeatilasta sisuuntunut Haavisto kuittasi kisaa johtaneen Elzingan heti kisan alkumetreillä ja kasvatti pienen eron hollantilaiseen. Maalissa eroa oli vajaat kaksi sekuntia ja Haavisto kuittasi myös kokonaiskilpailun voiton.

- Eilinen kisa oli sijoituksellisesti hyvä, mutta ajossa oli paljon parannettavaa. Tämän päivän erään lähdinkin huomattavasti päättäväisemmällä otteella ja sitä kautta ajokin kulki paremmin. Oli todella hienoa voittaa näin ison yleisön edessä ja kuulla kannustusta kisan aikana, kertasi iloinen Haavisto.

Murto sai toiseen erään huonon startin, mutta nousi vahvasti kohti kärkeä ja oli maalissa kolmas varmistaen myös kokonaiskilpailun kolmannen sijan.

- Jostain syystä startti ei onnistunut ja kesti hetken ennen kuin sain rytmin päälle. Noustuani neljänneksi luulin jo kolmossijan karanneen liian kauaksi, mutta onneksi Albie Wilkieltä loppui erän lopussa kunto ja nousin kolmanneksi. Mahtava fiilis päästä podiumille heti ensimmäisessä osakilpailussa, kertoi Murto.

Junnola joutui erän aikana tekemään töitä hartiavoimin noustakseen kärkeen, mutta maalissa työ palkittiin viitossijalla.

- Kisa oli varsin rajua ja kontakteiltakaan ei vältytty, koska ohituspaikkoja oli vaikea löytää ja nopeuserot olivat pienet. Olen todella tyytyväinen kisaan ja tästä on hyvä jatkaa kohti seuraavaa osakilpailua, sanoi Junnola.

Tiimipäälikkö Kusti Manninen oli todella tyytyväinen mies kisan jälkeen.

- Huikea suoritus pojilta, siitä taitaakin olla hetki aikaa kun motocrossin arvosarjan podiumilla on nähty kaksi suomalaista. Erityisen tyytyväinen olen siihen, että kaikki tiimin kuskit pystyivät parantamaan eilisestä ja tämän päivän kisassakin ajo oli nousujohteista, hehkutti Manninen.

Kaudella 2014 motocrossin MM-sarjan yhteydessä ajettavia EMX150-luokan kilpailuja järjestetään viisi kappaletta ja jokaisessa osakilpailussa ajetaan kaksi erää.

Luokassa ajetaan Honda CRF150R pyörillä, jotka Honda Motor Europe toimittaa jokaiseen osakilpailuun. Sarjan voittajalle on tarjolla kaudeksi 2015 paikka EMX250-sarjassa italialaisen Gariboldi Honda -tiimin riveissä.

Seuraava osakilpailu ajetaan Matterley Basinissa Englannissa 21. - 22. toukokuuta.


Takaisin listaukseen

Sulje
Sulje