Honda RC213V-S on valmis!

Viime vuosien menestyksekkäin MotoGP -luokan kilpapyörä Honda RC213V saa rinnalleen katuversion; Honda RC213V-S. Uutuusmallin kehitysprojektin ainoa päämäärä oli tehdä moottoripyörä, joka olisi mahdollisimman lähellä aitoa MotoGP -kilpuria, mutta katulaillinen.

Lopputuloksena syntyi lähes tajunnan räjäyttävän hieno teknisen ylivoiman taidonnäyte, jollaista moottoripyörämaailmassa ei vielä koskaan ennen ole nähty. On äärimmäisen tärkeää ymmärtää, että Honda RC213V-S ei ole muiden valmistajien mallistoista tuttu ”race-replica”, eli katupyörä, josta on tehty kilpapyörän näköinen ja oloinen. Honda on ensimmäistä kertaa tuonut markkinoille ja kuluttajien ulottuville aidon MotoGP kilpapyörän, jota on muutettu vain ja ainoastaan sen verran, että se voidaan rekisteröidä tieliikenteeseen.

Pyörän osat ovat siis pääsääntöisesti täysin samoja kuin Hondan MotoGP kilpapyörässä. Eivät vain melkein samoja vaan aidosti 100 % MotoGP kilpapyörän osia.

Pyörään on saatavana Sports Kit -varustesarja, jonka asentamisen jälkeen pyörä on vielä vieläkin asteen lähempänä esikuvaansa. Kitin asentamisen jälkeen pyörä tosin ei ole enää katulaillinen.

Honda RC213V-S (S tulee sanasta "Street") julkaistaan tulevana viikonloppuna Espanjan Road Racingin MM-osakilpailussa, jossa moninkertainen MotoGP maailmanmestari Casey Stoner ajaa sillä ensimmäiset julkiset kierrokset.

Heinäkuun 13. päivänä klo 01:00 aukeaa www.rc213v-s.com -nettisivuille osio, johon halukkaat ostajat voivat rekisteröityä. Tämän jälkeen Hondalta otetaan yhteyttä rekisteröityneisiin asiakkaisiin.

Tarkka ostohinta Suomeen selviää nettisivuilta. Arviolta Honda RC213V-S:n autoverollinen hinta tulee olemaan noin 260 000 €.  

Alkuperäinen Hondan lehdistötiedote ja tekniset tiedot:

Kuvagalleria


Takaisin listaukseen

Sulje
Sulje