Uusi E10-bensiini sopii Honda-tuotteisiin

Suomi kasvattaa biopolttoaineiden osuutta tieliikenteessä EU:n päätösten mukaisesti osana ilmastonmuutoksen torjuntaa. Vuoden 2011 alussa bensiinin peruslaaduksi on tulossa enintään kymmenen tilavuusprosenttia etanolia sisältävä E10-bensiini, mikäli tarvittavat kansalliset lainsäädäntömuutokset tehdään suunnitellussa aikataulussa.

Vuonna 1978 ja sen jälkeen valmistetuissa Honda-tuotteissa on tähän asti voinut käyttää lyijytöntä 95E- tai 98E-polttoainetta. Näissä tuotteissa voidaan käyttää myös vuonna 2011 peruspolttoaineeksi tulevaa E10-polttoainetta (etanolia enintään 10 %) silloin, kun sen oktaaniluku on 95E tai korkeampi. 95E10-polttoaine on tarkoitettu päivittäiseen käyttöön ja satunnaisesti käytettäviin laitteisiin suositellaan 98E5-polttoainetta sen paremman säilyvyyden vuoksi. 

Hondalta on vuoden 1978 jälkeen tullut markkinoille muutama moottoripyörämalli, joissa oktaanivaatimus on vähintään 98E. 98E:n korvaa vuoden 2011 alusta enintään 5 % etanolia sisältävä polttoaine 98E5, joka myös sopii mainittuihin Honda-tuotteisiin.

Suomessa on tällä hetkellä myytävänä myös E85-polttoainetta,  joka sisältää etanolia 70-85 %. Tämä soveltuu käytettäväksi ainoastaan Flexifuel-ajoneuvoissa (FFV).

Polttoaineen soveltuvuusasiat on kerrottu täydellisinä kaikissa Hondan englanninkielisissä ohjekirjoissa.


Takaisin listaukseen

Sulje
Sulje