Honda Racing Academy - Kuopio 10.8.2012

Viime perjantaina Kuopiossa jo kolmatta kertaa pidetty Honda Extreme Academy leirille osallistui yli 70 kuljettajaa. Suurin osa heistä oli juniori-ikäisiä, mutta mukana myös kokeneempia kuljettajia. Hiukan koleasta säästä huolimatta päivä oli kaikin puolin onnistunut ja oppia saatiin jaettua tehokkaasti. Kouluttajina toimi tanskalainen MM-radoilta tuttu kuljettaja Brian Jorgensen, joka tätä nykyä toimii Honda Europen virallisena valmentajana. Kotimaista osaamista edustivat Antti Pyrhönen, Jukka Pirinen, Eeli Takatalo, Seppo Manninen, Ludde Söderberg ja moottoriliiton valmennuspäällikkö Tomi Konttinen.
 
Päivän aikana kouluttajat ja kurssilaiset kävivät läpi ajotekniikan eri osa-alueita. Päivä jakautui viiteen ajorastiin sekä yhteen tekniikkarastiin, jossa käytiin pyörän huoltoon liittyviä asioita sekä erityisesti iskunvaimentimien huoltoa ja säätöä.
 
- Jo perinteeksi muodostunut Honda Extreme Academy -leiri on yksi vuoden kohokohdista kun voimme tarjota eri tasoisille kuljettajille tietoa sekä harjoitusta ja näin edistää heidän harrastustaan, kertoo Honda Brandtin Tommi Peltola.

Myös Honda CRF150 kuljettajien valmennuksesta yhdessä Ludde Söderbergin kanssa vastannut Brian Jörgensen viihtyi leirillä:

- On hienoa nähdä näin paljon innokkaita Honda junioreita mukana leirillä. Toivottavasti heille on hyötyä näistä opeista matkallaan huipulle, tanskalainen hehkutti päivän päätteeksi.

Leiripäivän lopuksi palkittiin lahjakortein ja tavarapalkinnoin jokaisesta ryhmästä kuljettajia, jotka osoittivat erityistä lahjakkuutta, intoa ja kykyä soveltaa opittua asiaa omaan ajamiseensa.

Ryhmä A: Honda CRF150 kuljettajat: Jere Haavisto, Toni Käyhty, Juho Manninen
Ryhmä B: Roni Kytönen
Ryhmä C: Jami Niemielä
Ryhmä D: Tuomas Turunen
Ryhmä E: Emil Helander

Kiitos kaikille kuljettajille ja kouluttajille.
Samoin erikoisen suuri kiitos Kuopion Moottorikerholle onnistuneesta päivästä.

Kuvagalleria


Takaisin listaukseen

Sulje
Sulje