Honda NM4 Vultus on ulkomuotoa ja ilmettä

Oletko erilainen nuori? Tai kaipaatko huomiota? Kesäkuussa Suomeen saapuu 3 kappaletta Honda NM4 Vultus –moottoripyöriä, jotka tekevät Batmaninkin kateelliseksi.

2014_NM4_Vultus

 NM4 Vultus -pyörälle on vaikea keksiä tarkkaa kohderyhmää tai edes kategorioida se. Vultuksen kohdalla kuva puhuu paljon enemmän kuin sanat.

- NM4 Vultus alleviivaa sitä, että Honda valmistaa joskus moottoripyöriä, joita ei ole pakko tehdä ja joilla ei ole selkeitä myyntitavoitteita. Honda valmistaa tämänlaisia pyöriä, koska se pystyy siihen, Hondan maahantuojan Oy Brandt Ab:n Patrick Manner kuvailee.

 - Tälle pyörälle ei ole varsinaisesti mietitty tiettyä kohderyhmää, vaan kyse on enemmän uuden muotokielen testaamisesta. Myyntimallit kertovat uuden tuotannon mahdollisuuksista paljon enemmän kuin vain pyörän esittely messuilla tai kuvien julkaisu.

Ideoita sarjakuvista

NM4 Vultus on parin nuoren designerin vapaan ideoinnin tulos. Pyörän piti silti olla sellainen, että se myös toteutuu ja päätyy kuluttajille. NM4 Vultus on saanut vaikutteita Japanissa suositusta Manga- ja Anime-maailmoista. Tärkeää oli myös rikkoa moottoripyörien perinteisiä muotoilulinjoja ja tavoitella uusia asiakaskuntia. ”Vultus” tulee latinasta ja tarkoittaa ulkomuotoa sekä ilmettä.

NM4 Vultus -pyörässä on 745-kuutioinen kaksisylinterinen moottori, jonka muotoilussa on tavoiteltu matalaa painopistettä. Pyörässä on DCT-kaksoiskytkin (Dual Clutch Transmission) ja valittavissa joko automaatti- tai manuaalivaihteisto. Ensimmäisessä on vaihtoehtona kaupunki- ja maantieasetus ja jälkimmäisessä vaihteita vaihdetaan ohjaustangon napeista. Etuiskunvaimentimet ovat 43-milliset ja takavaimentimen alapäästä löytyvät linkut. Eturengas on 18- ja takarengas 17-tuumainen. Pyörässä on myös ABS-jarrut. Suomeen pyöriä on tulossa alustavasti kolme kappaletta ja maassa ne ovat kesäkuussa. Pyörän myyntihinta on 13 990 euroa. 

Honda NM4 Vultus

Kuutiotilavuus: 745 cc

Moottori: 4-tahti, 2-syl., SOHC

Teho: 54,8 hv / 40,3 kW, 6250 k/min

Vääntö: 68 Nm, 4750 k/min

Paino (tankki täynnä): 245 kg

Istuinkorkeus: 650 mm

Väri: Mattamusta

Hinta: 13.990 €


Takaisin listaukseen

Sulje
Sulje