Hondan MX -leirillä ennätysmäärä kuljettajia

Perinteeksi muodostunut Hondan motocrossleiri järjestettiin nyt viidettä kertaa ja tämä vuoden 2014 leiri olikin jo neljäs kerta peräkkäin kun tapahtuma järjestettiin Kuopiossa. Perjantaina pidetylle leirille oli ilmoittautunut 90 kuljettajaa, mutta muutaman peruutuksen jälkeen paikalla oli 82 eri-ikäistä ja tasoista kuljettajaa; ikähaitarilla 10-56 v. Leiri ajettiin Heinjoen täysin uusitulla radalla, joka tarjosikin loistavat puitteet tapahtumalle.
 
Päivä toteutettiin rastikoulutuksena. Leiriläiset jaettiin viiteen ryhmään oman tasonsa mukaisesti. Eri rasteilla käytiin ajamisen kaikkia osa-alueita läpi; pyörän huollosta alkaen. Kouluttajina toimineet Tuomas Ahonen, Tomi Konttinen, Oskari Kantonen, Jari Mattila ja Seppo Manninen pitivät huolen, että jokaiselle löytyi tasoa vastaavaa opetusta.

Leiriläisillä oli päivän mittaan mahdollista myös koeajaa Hondan CRF150R, CRF250R ja CRF450R crossipyöriä ja erityisesti nelitahtiset CRF150R pyörät olivatkin juniorikuskien suosiossa. Leirin kouluttajista Oskari Kantonen, Waltteri Koskinen ja Seppo Manninen tarjosivat leiriläisille ruokatauolla viihdettä kun he haastoivat leirillä mukana olleet Manninen Bros. Honda kuljettajat Joni Mäkelän ja Tatu Junnolan yhden kierroksen mittaiseen kilpailuun, jossa viisikko ratkaisi paremmuutensa vakiokuntoisilla Honda CRF150R pyörillä. EM-sarjassa kuudentena oleva Junnola karkasi heti startista kärkeen ja vei voiton varsin vakuuttavaan tyyliin, mutta MXC/A luokassa kilpaileva Joni Mäkelä joutui ohittamaan Seppo Mannisen pienen kontaktin kautta, mutta oli maalissa yhtä vakuuttava kakkonen. Kolmas oli Koskinen, neljäs Manninen ja enduromies Kantonen jätettiin joukon viimeiseksi Päivän päätteeksi jokaisesta ryhmästä palkittiin lahjakortilla yksi kuljettaja, joka oli osoittanut erinomaista aktiivisuutta rasteilla.

- Hieno tapahtuma jälleen kerran. On hienoa nähdä kun kuljettajat oppivat uutta ja nauttivat ajamisesta. Kiitos kaikille leirille osallistuneille ja kouluttajille; pyrimme uusimaan tapahtuman jatkossakin. Suuri kiitos kuuluu myös Kuopion Moottorikerholle; helppo ja mukava tehdä yhteistyötä tälläisten ihmisten ja kerhon kanssa, tiivistää Hondan maahantuojan Brandtin Tommi Peltola.
 
Osa kuljettajista jäi koko viikonlopuksi Kuopioon, sillä samalla radalla ajettettiin lauantaina MXJ, MXB ja MXC/ luokkia ja sunnuntaina vuorossa oli Veteraanit, naiset sekä MX2 luokan SM-osakilpailu.


Kuvat Paavo Aukio ja Kusti Manninen.

Kuvagalleria


Takaisin listaukseen

Sulje
Sulje