Lehdistötiedote

Hondalla lukuisia uutuuksia MP18 -moottoripyöränäyttelyssä

Tulevana viikonloppuna Helsingin Messukeskuksessa järjestettävässä MP18 –moottoripyöränäyttelyssä on Hondan osastolla esillä runsas joukko mielenkiintoisia uutuusmalleja. Mallivuoden 2018 Honda -uutuuksista on Suomalaisen motoristi-kansan ihasteltavana GL1800 Gold Wing, CB1000R, CRF1000L Africa Twin Adventure Sports sekä CB125R. Näiden Super-uutuuksien lisäksi myös monissa jatkavissa Honda -malleissa on lukuisa joukko päivityksiä tulevalle kaudelle.

Honda GL1800 Gold Wing

Vuosimallin 2018 Honda GL1800 Gold Wing on täysin uusi moottoripyörä. Aikaisemmista malleista ei jäljellä ole enää muuta samaa kuin legendaarinen mallinimi; Honda Gold Wing! Uutuuden 1800 kuutioinen boxer-moottori on aikaisempaa selvästi kevyempi ja kompaktimpi ja siinä on nyt 4-venttiiliä per sylinteri. Uutta on myös mm. kaasuvaijeriton fly-by-wire -kaasu, ajo-ohjelmien valintamahdollisuus, luistonesto ja mäkilähdön avustin. Runko on niin ikään uusi ja selvästi aikaisempia konstruktioita kevyempi ja kompaktimpi. Etujousitus on toteutettu kaksois-tukivarsin ja toispuoleisella Honda Pro-Arm -haarukalla. Sekä etu-, että takajousitus on elektronisesti säädettävissä haluttuun jäykkyyteen. Muita uutuuksia ovat esimerkiksi sähkökäyttöinen tuulilasi, avaimeton käynnistys, Bluetooth yhdistettävyys ja Apple CarPlay yhteensopiva viihdejärjestelmä. Suomeen tulevissa malleissa vakiona oleva täysin automatisoitu DCT-vaihdelaatikko on niin ikään uusi, kolmannen sukupolven 7-vaihteinen vaihteisto, jossa on mm. parkkeeraamista helpottava ryömintävaihde sekä eteen, että taaksepäin. 

Honda CB1000R Neo Sport Cafe

Uusi Honda CB1000R on modernin café-racer tyylisuunnan ja muotoilun ohella myös tekninen mestarityö. Täysin uuteen runkoon on istutettu Hondan legendaarinen 4-sylinterinen moottori ja joukko kuljettajaa helpottavia apuvälineitä, kuten fly-by-wire -kaasu, moottorin tehontuoton säätö, säädettävä sutimisen esto ja luistokytkin. Iskunvaimennuksen laatuun on kiinnitetty erityistä huomiota, kuten myös radial–mallisiin jarruihin. Uusi Honda CB1000R on siis paitsi erittäin hyvän näköinen, myös erittäin moderni moottoripyörä. Saatavilla tulee olemaan myös erikoisvarusteltu CB1000R+ -malli, jossa on mm. lisävarusteena saatava tehdasasennettu quickshifter – vaihdeavustin vakiona.

Honda CRF1000L Africa Twin Adventure Sports

Honda Africa Twin -malliperheen uusin jäsen on työkalu todellisille hard core kuljettajille! Verrattuna tavalliseen Africa Twiniin pyörässä on isompi tankki (yli 500 km tankillisella), selkeästi korkeampi ajoasento, enemmän maavaraa ja pidemmät iskunvaimentimen joustot. Pohjapanssari, katteet ja satula ovat niin ikään uudet ja kahvan lämmittimet ovat vakiovarusteena. Kokonaisuuden kruunaa Africa Twin 30 v. -juhlavuoden väritys, joka on saatavana vain Adventure Sports -malliin. Lisäksi uutuudesta löytyy kaikki mallivuodelle 2018 tehdyt Africa Twinin mallisarja-uudistukset kuten elektroninen fly-by-wire kaasu, kuljettaja-apujen laajennetut säätömahdollisuudet, uusi mittaristo ja uusittu pakoputkisto.

Honda CB125R

Täysin uusi Honda CB125R on tyylikäs ja muotoilultaan täysiverinen sportti naku, joka on suunniteltu ensimmäiseksi moottoripyöräksi. Mutta myös moderni moottoripyörä ja teknisesti sekä ajo-ominaisuuksiltaan täysiverinen Honda! 6-vaihteinen moottori on asennettu täysin uuteen runkoon ja myös 41 mm USD-iskunvaimentimet ovat uudet. Kilpapyöristä tuttu radiaalisesti asennettu 4-mäntäinen puristaja ja kelluva jarrulevy takaavat tehokkaamman pysähtymisen sekä myös loistavan jarrutuntuman kuljettajalle. Vakiona oleva kehittynyt ABS-jarrujärjestelmä huolehtii passiivisesta turvallisuudesta. Tehdasmaisen pelkistetty Neo Sport Café -sarjan CB125R on iso pyörä kevyessä 125 kilon paketissa. Keveys parantaa suorituskykyä ja ajettavuutta, tehden pyörästä erittäin helpon ja vaivattoman ajaa. Isoveljeltään, CB1000R:ltä, CB125R on perinyt yleensä vai isommista moottoripyöristä löytyvät alumiinisen ohjaustangon, LCD-monitoimimittariston sekä LED-valot. 


Tervetuloa MP18-moottoripyöränäyttelyyn osastolle 6m48.

Liitetiedostot

Alkuperäinen artikkeli, liitetiedostot ja korkearesoluutiokuvat


Kuvat


Takaisin listaukseen

Sulje
Sulje