Niki Tuuli - Moto2 - Thailand

Niki Tuuli - 08102018 - Thailand

Pistetili auki Thaimaan helteisissä olosuhteissa

Moikka kaikille,

MotoGp-sarja siirtyi tästä viikonlopusta alkaen kaukomaiden kiertueelle ja homma laitettiin käyntiin Thaimaan osakilpailulla. Thaimaan rata on minulle tuttu Supersporteista ja tällä kertaa ei tarvinnut lähteä viikonloppuun radanopettelu ykkösprioriteettina. Lopulta viikonlopusta kehkeytyikin tämän kauden paras veto ja mukaan tarttui myös Moto2-luokan ensimmäinen MM-piste 15. sijalla. Alla yhteenvetoa viikonlopusta.

Viikonloppu lähti hyvin käyntiin ensimmäisistä vapaista harjoituksista alkaen. Thaimaan radalla ajorytmi löytyi hyvin ja tuloslistalla kivuttiin ekassa treenissä lopulta sijalle 7. Se on tämän kauden ykkösnoteeraus. Kärkeen eroa kertyi 0,2 sekuntia. Porukka oli taas todella tasaisessa nipussa, sekunnin sisään mahtui 23. kuskia. Tokassa treenissä kärki paransi kierrosaikoja sekunnilla ja emme itse saaneet nostettua vauhtia ihan samassa suhteessa. Toisessa treenissä sijoituin paikalle 21. ja ero kärkeen oli sekunnin luokkaa. Aika-ajopäivään lähdettiin kuitenkin positiivisella mielellä kohentelemaan paikkaa tulosluettelossa.

Lauantaipäivästä tuli odotettua hankalampi. En saanut ajoon sellaista rytmiä, että olisin saanut parannettua kierrosaikaa tiukassa nipussa paremmille sijoille. Aika-ajoissa eroa kärkeen kertyi 1,3 sekuntia ja lähtöpaikaksi määräytyi 28. ruutu. Sunnuntaihin lähdettiin sisuuntuneena ja selkeällä tavoitteella sijoitusten parantamisesta kisan kuluessa.

Sunnuntaista tulikin sitten tähän astisen Moto2-uran ehdoton kohokohta. Sain kisaan hyvän startin ja pääsin nousemaan porukassa nopeasti 20. sijan paremmalle puolelle. Parhaillaan sijoitus oli 14. ja kilpaa pääsi ajamaan oikein kunnolla. Lopussa Bo Bendsneyder pääsi kuitenkin tulemaan ohitse ja maalin ajettiin sijalla 15. Se tarkoitti, että Thaimaasta jatketaan matkaa uran ensimmäisen Moto2-luokan MM-pisteen kanssa. Tuntuu todelta hyvältä koko tiimin ja ryhmän puolesta, että saatiin tälle viikonlopulle MM-pisteen arvoinen onnistuminen.

Kiitos tiimi, tukijat ja vauhdissa mukana olevat! Tästä on hyvä jatkaa kohti Japania ja Motegin rataa.

- Niki #66


Takaisin listaukseen

Sulje
Sulje