Honda CRF1100 Africa Twin

Hondan super-suosittu Africa Twin uudistuu ja mallista tulee entistä kilpailukykyisempi.

Pyörässä on edelleen kapea ja kevyt runko sekä alumiininen CRF-tyyppinen takaswingi, tuoden pitoa ja keveyttä uuteen Africa Twiniin.

Pyörän ajohallintayksikkö mittaa kiihtyvyyksiä kuudella 6 eri akselilla, mahdollistaen eri ajo-ohjelmien valinnan, sutimisen eston, kaarre-ABS:n ja takapään nousun eston. Elektronisen kokonaisuuden keskiössä on 6,5 tuuman TFT-kosketusnäyttö, jossa Apple Carplay valmius sekä kytkentämahdollisuus Bluetooth-laitteille. Led-ajovaloissa on päiväajovalotoiminto. Vakionopeudensäädin vakiona sekä hätäjarrutuksesta aktivoituvat valot.

Africa Twin on saanut 7% lisää vääntöä, joka tuo lisää vääntöä ala- sekä keskialueelle. Vakiovarusteena Tubeless-vanteet. Istuinten materiaaleja on päivitetty mukavampaan suuntaan. Africa Twinissä on 5 eri asentoon säädettävä tuulilasi, antaen parempaa suojaa kuljettajalle.

 • Manuaali-vaihteisto
 • 5 asentoinen säädettävä tuulilasi
 • 6.5 tuumainen TFT informaatio -mittaristo
 • Tubeless-vanteet
 • 7% lisää vääntöä ala- sekä keskialueelle
 • Led ajovalot, päiväajovaloilla, vakionopeudensäädin vakiona sekä villkujen automaattipalautus
 • Uudelleen muotoiltu pakoputkisto, tuoden mukanaan vielä muhkeammat ja AfricaTwiniin sopivammat äänet

Moottori

Moottorin koko on 1084 cc ja se tuottaa 75 KW / 7500 rpm tehoa, sekä 112 Nm / 5550 rpm vääntöä.

Hondan motocross-malleista tuttu UNICAM venttiilikoneisto on sekä kevyt että kestävä.

Teho on pysynyt ennallaan mutta vääntö noussut 105 Nm:sta 112 Nm:iin. Puristussuhteen nosto 10.1:1:stä 10.5:1:een sekä muutokset venttiilien ajoituksessa, imuaukoissa ja ECU-asetuksissa ovat olleet keskiössä väännön nousun mahdollistamisessa. Uusittu pakoputkisto tuo muhkeiden äänien lisäksi myös oman lisänsä väännön kasvamiseen.

Sähköinen Quickshifter saatavana lisävarusteena.

Moottorin ja rungon elektroniikka

 • Keskusyksikön luistonestotasot ovat aikaisempaa paremmin off-road käyttöön sovitettuja.
 • Uusi 3 asentoinen keulimisen esto.
 • OFF ROAD -asetuksen lisäksi esiasetuksina ovat TOUR, URBAN ja GRAVEL.
 • Uutuutena on nyt 2 (aikaisemmin 1) kuljettajan säädettävissä olevaa moottorinohjauksen esiasetuspaikkaa.

Africa Twiniin lanseerattu sähköinen kaasu toimii nyt yhteistyössä uutena järjestelmänä olevan ajonhallintayksikön (IMU) kanssa. Tuloksena on selvästi aikaisempaa tarkempi moottorijarrutuksen ja moottoritehon säätö. Se myös mahdollistaa 3 asentoisen kaulimisen esto järjestelmän.

Moottorinohjausjärjestelmässä on neljä (4) esiatetusta, kuten aikaisemminkin. Uutta on, että nyt kuljettajan säädettävissä olevia esiasetuspaikkoja on 2 kpl, kun aikaisemmin niitä oli vain yksi. Riippumatta valitusta esiasetuksesta, pystyy kuljettaja silti helposti muuttaamaan luistoneston sekä keulimisen eston säätöjä. Muiden asetusten pysyessä ennallaan.

Lisävarustepaketit

Rally pack

Tarkoitettu parantamaan maasto-ominaisuuksia ja suorituskykyä. Paketti sisältää leveät jalkatapit paremman hallinnan saavuttamiseksi sekä moottorin suojat. Africa Twin manuaalivaihteiseen malliin sisältyy Quickshifter, Käsisuojat ja vanteiden raidat täydentävät kokonaisilmettä.

Adventure pack

Uusi kaatumarauta suojaa runkoa ja on valmistettu 25 mm:n ruostumattomasta teräksestä, jossa kiillotettu elektrolyyttipinnoite, joka kestää korroosiota ja on myös helppo puhdistaa. Rautaan saa asennettua kaksoissumuvalot aiempaa korkeammalle ja aggressiivisempaan asentoon. 4,5 litran tankkilaukku tarjoaa säilytystilaa, kun taas uudet sivutankin suojukset suojaavat maalipintaa naarmuilta ja tarjoavat parempaa otetta maastossa.

Urban pack

Saatavana kahtena vaihtoehtona - muovisena tai alumiinisena. Muovisessa versiossa uudelleensuunniteltu tarroitus täydentää 58 litran tavaralaatikkoa (tilaa kahdelle umpikypärälle). Mukana tulee kiinnitysteline, matkustajan selkätuki ja sisäkassi. 42 litran alumiininen tavaralaatikko sisältää oman kiinnitystelineen ja sisäkassin. Urban packit sisältävät myös uudet, helposti asennettavat kahvanlämmittimet ja ACC-latauspistokkeen, jotka ovat vakiona Africa Twin ES -mallissa. Keskiseisontatuki tekee takapyörän/ketjun huollosta helppoa.

Travel pack

Kuten Urban Pack myös Travel Pack on saatavana muovisena tai alumiinisena. 40 litran vasen / 30 litran oikea muovinen sivulaukkusarja - joissa uudet tarroitukset - sisältävät yhden kokoiset sisäpussit. Alumiiniset sivulaukkusarjat, joissa 37 litran vasen / 33 litran oikea tilavuus, sisältävät asennustelineet ja erilliset oikean ja vasemman puolen sisäpussit. Uudelleensuunnitellut  ylä-ilmanohjaimet ohjaavat ilmavirtauksen käsivarsien ja hartioiden ympärille, ja ala-ilmanohjaimet parantavat mukavuutta maantienopeuksilla. Matkustajan mukavuus-jalkatapit viimeistelevät paketin.

Penkkivaihtoehdot

Verrattuna normaaliin penkkiin, Comfort-penkissä on 8 prosenttia suurempi pinta-ala verrattuna aiempiin malleihin, ja siinä on +15 mm paksumpi uretaanivaahtotyyny optimaalisella tiheydellä, mikä vähentää pitkän matkan ajamisesta aiheutuvaa ”puutumista”. Comfort-penkillä istuinkorkeus vaihtelee välillä 865/885 mm ja se on saatavilla kolmessa värivaihtoehdossa: musta/musta, punainen/musta ja sininen/musta. Matalampi istuinvaihtoehto laskee istuimen korkeuden 825/845 mm.

Valikoimaa täydentää 38 litran tavaralaatikko. Mustat, kumiset sivutankin suojat sekä SC-Project Slip-on -vaimennin, saatavilla kahdessa värissä: titaaninharmaa ja mattamusta.

     

CRF1100L Africa Twin

Vuosimalli alkaen
2024
Sylinteritilavuus
1084 cc
Moottori
Liquid­cooled OHC 4­stroke 8­valve Parallel Twin with 270° crank and uni­cam
Sylinterimitat
92 x 81.5 mm
Puristussuhde
10.5:1
Maksimiteho
75 Kw / 7 500 rpm
Maksimivääntö
112 Nm / 5 500 rpm
Sytytysjärjestelmä
CDI
Polttoainejärjestelmä
PGM-FI
Käynnistys
Sähkö
Vaihteisto
6 vaihteinen manuaali
Pituus
2330 mm
Leveys
960 mm
Korkeus
1485 mm
Akseliväli
1575 mm
Istuinkorkeus
850 / 870 mm
Jarrut etu
ABS
Jarrut taka
ABS
Jousitus etu
Teleskooppi
Jousitus taka
1 iskunvaimennin, Honda Pro Link
Rengas etu
90/90­21M/C 54H (tubeless type) Metzler Karoo Street
Rengas taka
150/70R18M/C 70H (tubeless type) Metzler Karoo Street
Tankki
18,8 litraa
Paino ajokunnossa
231 kg

Koska Honda Motor Co tutkii ja kehittää uusia teknisiä ratkaisuja, Honda varaa oikeuden teknisiin muutoksiin ilmoittamatta niistä etukäteen.

Adventure

Sulje
Sulje